Brownie Plus

Brownie Plus

45 min

Ingredi├źnten

Benodigdheden

150 g Marigold Butter

1 eetlepel Marigold Butter om in te vetten

150 g pure chocolade

150 g gehakte walnoten

125 g bruine basterdsuiker

125 g witte suiker

1 zakje vanille suiker

150 g zelfrijzend bloem

4 eieren

1 eetlepel bloem om de bakplaat te bestuiven

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven op 175°C (350°F).

Vet een bakplaat in met Marigold Butter en bestrooi wat bloem erover.

Breng een pan met water aan de kook en zet hierna het vuur lager. Breek de chocolade in stukken en zet dit in een kleine pot. Plaats de pot met chocolade in het water en roer deze terwijl de chocolade smelt.

Let erop dat er geen water in de chocolade komt! Haal de pot met de gesmolten chocolade van het vuur en laat deze afkoelen.

Mix de Marigold Butter, de suiker en de vanille essence tot een romig mengsel. Voeg daarna het eerste ei toe en mix deze totdat het helemaal is opgenomen. Voeg vervolgens het volgende ei toe. Herhaal dit tot alle eieren in het beslag zijn opgenomen. Schenk de gesmolten chocolade erbij en meng deze er helemaal doorheen.

Schep nu de blom bij delen luchtig door het beslag. Doe de gehakte walnoten erbij en schep dit ook door het beslag. Schenk het beslag in de beboterde bakplaat en bak de Brownies voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

De Brownie is gaar, als een satéstokje dat u er tot het midden in prikt er droog uitkomt. Haal de Brownie uit de oven en laat deze afkoelen.

Snijd de Brownie in blokjes en serveer met warme cappuccino koffie.

Dat is echt heerlijk smullen!